通知公告

学术讲座公告---Big Data Analytics: Practices and Applications

发布时间:[2017-12-12] 来源:[学院] 点击量:[1316]

报告题目:Big Data Analytics: Practices and Applications

报告人:李昕 美国杜克大学电子与计算机工程系教授
报告时间:20171213日(周三)上午9:00
报告地点:学院303会议室
报告主题简介:
       Big data analytics is an important area that has been continuously growing during the past decade. It has been successfully applied to a variety of commercial applications. This seminar will present novel statistical algorithms and methodologies for several application domains: manufacturing, brain, automobile, etc., where machine learning is playing an extremely important role. Technical challenges, proposed solutions and future directions will be discussed and supported by successful case studies from industrial companies.
报告人简介:

李昕教授于2005年获美国卡内基梅隆大学电子与计算机工程系博士,2007年至2016年先后为美国卡内基梅隆大学电子与计算机工程系助理教授和副教授。现为美国杜克大学电子与计算机工程系正教授,昆山杜克大学应用科学与工程研究院院长和大数据研究中心主任,美国国家自然科学基金CAREER奖获得者,国际电气电子工程师协会会士(IEEE Fellow),大数据与人工智能专家,被富士康集团创始人、董事长郭台铭先生誉为“世界知名的制造业大数据分析专家。”多次承担美国国家自然科学基金、美国国防部先进研究项目局(DARPA)、英特尔、丰田、富士康等政府与公司的研究项目。作为项目带头人,获得的研究资金总额超过430万美元。作为项目参与人,另获得的研究资金总额超过600万美元。出版著作4本,在国际顶级期刊发表论文50余篇,在国际顶级学术会议发表论文130余篇,获得6次最佳论文奖和6次最佳论文提名。

欢迎感兴趣的老师和同学们积极参与!